Ce sunt grupurile de comparație?2018-12-22T09:58:39+00:00

Ce sunt grupurile de comparație?

În cadrul studiilor clinice, sunt necesare mai multe grupuri de comparație pentru a putea evalua eficiența unui medicament testat. Astfel, dacă vei face parte din echipa de cercetare, veți împărți   toți participanții la studii clinice în mai multe grupuri similare, însă fiecare grup va fi abordat conform unei strategii medicale diferite.

De exemplu, un grup de participanți primește o medicație standard, deja existentă pe piață, pentru afecțiunea vizată, în timp ce alt grup primește noul tratament supus experimentului. Echipa de cercetare are astfel ocazia de a compara rezultatele dintre grupuri, pentru a vedea care tratament obține cele mai bune rezultate.

Grupurile de comparație te asigură, în calitate de cercetător cu experiență medicală, de faptul că toți participanții primesc un tip de tratament. Doar în cazurile în care nu există un tratament specific pentru afecțiunea vizată, participanții dintr-un grup primesc în loc un placebo , un produs inactiv care arată la fel ca medicamentul testat.