[fusion_builder_container admin_label=”Container top” hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”no” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”rgba(0,0,0,0.6)” background_image=”http://studiuclinic.ro/wp-content/uploads/2018/12/3.-Cum-ia-nastere-un-medicament.jpg” background_position=”center top” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.4″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”14%” padding_right=”5%” padding_bottom=”5%” padding_left=”5%”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”2_3″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Cum ia naștere un medicament?

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”15px” bottom_margin=”10px” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container admin_label=”Container text” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”40px” padding_right=”” padding_bottom=”20px” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”2_3″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Toate medicamentele din farmacii sunt rezultatul unui îndelung proces de cercetare și testare privind eficiența și siguranța. Cercetători, medici și pacienti sunt implicați în diferite etape, ce se întind pe parcursul a mai mulți ani și care evaluează atent efectele medicamentului pe parcursul procesului de dezvoltare, de la descoperire până la aprobarea de către instituțiile competente și chiar după punerea pe piață.

Iată  care este parcursul de la descoperirea făcută în laborator de cercetători, până ce un medicament ajunge să fie vândut în farmacii sau utilizat de medici în clinici și spitale.

  1. Descoperirea. Este o etapă de cercetare ce se desfășoară în laborator, unde este explorat elementul de noutate și inovație.
  2. Studiile preclinice. Medicamentul nou creat trece printr-o testare inițială în laborator și, ulterior, pe animale.
  3. Studiile clinice. Este evaluată eficiența și siguranța medicamentului pe pacienți voluntari pe parcursul a patru faze, care cumulate se întind pe durata a mai multor ani de zile.
  4. Evaluarea de instituțiile autorizate. În România, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) este autoritatea responsabilă pentru evaluarea și aprobarea medicamentelor. Toate medicamentele vândute în farmacii sau utilizate în clinici și spitale au nevoie de aprobarea acestei instituții.
  5. Evaluarea siguranței medicamentului după începerea comercializării. Procesul de testare a siguranței în administrare a unui medicament continuă și după momentul în care a fost pus pe piață, pentru a putea fi identificată apariția efectelor secundare care nu au fost relevate pe perioada studiilor clinice.

Crearea unui medicament nu ar fi posibilă în absența participanților voluntari la studiile clinice. Acest proces complex, minuțios și foarte riguros, reprezintă singura modalitate prin care noile descoperiri și inovația în medicină pot fi posibile.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]